URITARRA – DINAMO SAN JUAN

Lehen zatia

Partidua Larrabentzukoen interesentzat modurik txarrenean hasi zen. Motzean ateratako korner batean, San Juanen mutilek aurrea hartu zuten markagailuan. Carrilloren jaurtiketa pozoitu egin zen eta Ekaitzen atean sartu zen.

Larrabetzuarrek minutu batzuk zozotu ondoren, euren jokoa inposatzen eta hurbilketa arriskutsuak izaten hasi ziren. Legak egindako erdiraketa batek ez zuen gutxigatik errematatzailerik aurkitu. Ugak bizkarra hartu zion defentsari behin baino gehiagotan, baina ez zuen jokaldia ondo amaitzea lortu.

35. minutuan berdinketa iritsi zen. Mandalunizek ateratako kornerra eta jokalari bisitari baten eskua. Oso argia. Ugaitzek penaltiz sartu zuen gola. Ia jarraian, beste korner batean, etxekoek 2-1ekoa egin zuten. Horixe zen Dinamoko jokalariek Gatzarekiko zuten obsesioa, eta Lekerika ahaztu zuten, urte eta erdiaren ostean buruz bere lehen gola egin baitzuen. Merezi bezala ospatu zuen.

2-1 atsedenaldian eta Uritarrak hasierako egoera zailari buelta ematea lortu zuen

Bigarren zatia

Etxekoen beste hasiera txar batek moreen berdinketa ekarri zuen. Ezker hegaletik erdiraketa bikaina eta Rojasen buruz erremate apelaezina area ertzetik, eskuadratik sartu zena.

Golak min egin zien etxekoei, eta bisitarien joko zuzenaz kutsatu ziren. Partida oso zehaztugabea bihurtu zen.

Izan ere, minutu askotan sentsazioa izan zen gertuago zegoela Dinamoren hirugarren gola Uritarrarena baino. Pollik baloi bat atera zuen atepetik.

Partida falten eta txartel horien begizta batean sartu zen. Bisitariek ia etekina atera zioten faltazko sake azkar pare bati.

Uritarrak partidako azken bi aukerak izan zituen. Lehenengoa, jokaldi kolektibo baten ostean, Aregok Calerori egindako diagonal eder baten ondoren. Bikain kontrolatu zuen Usansoloko jokalariak, atzelariari driblatzeko balio izan ziona. Baselina, ordea, motz geratu zitzaion.

Azkenik, Mingok falta bat izan zuen area ertzean. Nolabait esateko, ez zen bere jaurtiketarik onena izan.

EGURRE URI!

URITARRA: Eka, Lega, Gatza, Polli, Arego, Mingo, Leke, Mandaluniz (Néstor 72′), Txeme (Calero 62′), Toto (Iker Gómez 87′), Uga (Raúl 87′)