URITARRA – BERMEO

Lehen zatia

Etxekoen hasiera ona, presio ona egitea lortzen ez zuten arren, ia hasi bezain laster bi aukera garbi izan zituzten, biak Ugaitzen oinetan. Bere lehen erremate bat atepean atera zuen bermeotar defentsa batek. Eta ia jarraian, mirariz, ez zuen baloia korner batean sareratu.

Bisitariak suspertu egin ziren eta lehen zatian nagusi izaten hasi ziren. Gotzonek jaurtiketa ona egin zuen areaz kanpotik, gutxigatik joan zena. Ekak geldiketa ona egin zion Enekoren urruneko jaurtiketa bati.

Gorriek euren joko ona saritua ikusi zuten 25. minutuan. Alboko sake zuzena areara eta Txurrukak errebote pare bat baliatu zituen 0-1ekoa egiteko.

Inri gehiagorako, Ugaitzen lesioa deitoratu behar izan zen lehen zati honetan, kolpe bat jaso ondoren. Muskularra dirudi. Azkar osatzea opa dizugu. Raulek, Artziniegako tankeak, ordezkatu zuen. Eta sartu bezain laster berdinketa egin ahal izan zuen Totorikari egindako balizko penalti baten ondorioz aske geratu zen baloi batean. Baloiak zutoina ukitu zuen.

Lehen zatiko azken jokaldian Uritarrak berdinketa lortu zuen. Totoren jokaldi pertsonala eta arean sartzean kolpe bat jaso zuen. Epaileak penaltia agindu zuen eta Mingok penaltia sartu zuen.

Bigarren zatia

Sistema aldatzea lokaletan, defentsa-lan handiagoa eta hegaletatik eraso-gaitasun handiagoa lortzeko. Eta funtzionatu zuen. Uritarra jaun eta jabe izan zen bigarren zati honetan.

Bigarren zatitik 10 minutu besterik ez zeramatzatenean beste lesio larri bat izan zen. Anerren kasuan. Orkatila bihurritua dirudi. Espero dezagun ahalik eta gutxien izatea.

Oiermuk arrisku handia sortu zuen bere hegaletik fisikoari eutsi zion bitartean. Izan ere, bere jokaldi pertsonal klasiko baten ondoren 2-1ekoa egiteko aukera izan zuen, baina bere jaurtiketa desbideratu egin zen. Gatzak ere bigarrena egiteko aukera izan zuen Totok jarritako korner batean, baina baloia ez zen mirariz sartu.

Alvarezen sarrerak freskotasun handiagoa eman zion taldeari, eta hegaleko erdiraketak bilatzen saiatu zen kontsigna nagusi gisa. Galdakaoko jokalari balioaniztunaren erdiraketa bat areatik ibili zen errematatzailerik aurkitu gabe. Mutiko honi fede eman behar zaio beti.

Partida azken minutuetan trabatu zen, etxekoen zehaztasunik ezarekin eta berdinketa ontzat eman zuen Bermeorekin. 1-1. Hurrengo domekan, Santurtzi.

EGURRE URI!

URITARRA: Eka, Oiermu (Txeme 75′), Polli (Lega 46′), Gatza, Arego, Durán (Álvarez 75′), Mingo, Mandaluniz, Aner (Joni 57′), Ugaitz (Raúl 32′), Toto